Tiny desk concert

Een optreden óp je bureau, of eronder, of om het even waar je je smartphone op richt, dat kan met de augmented reality app ‘Alles is’. Het is een miniconcert van Spinvis voorzien van een extra laagje op je eigen werkelijkheid. Terwijl Spinvis (Erik de Jong) en cellist/zanger Saartje Van Camp vijf nummers spelen, zeilen alledaagse voorwerpen – bestek, citroenen, tandenborstels, poëzieplaatjes, koortsthermometers, doosjes valium – door de ruimte van je eigen kamer. Mijn favoriet: het spoken word nummer Menigte met een stellage van selfiesticks tot aan het plafond.

De app is bedacht en gemaakt door International Silence met wie we samenwerken aan een nieuw augmented reality concept over verschillende vormen van taal, poëzie en literatuur in de openbare ruimte. International Silence bedacht al eens het Poëziemuseum in Amsterdam met Anna Enquist als curator, Lijn 3 met een gedicht van Lieke Marsman en het Poëziepanorama in Park Doornburgh in Maarssen met de tekst ‘Wat blijft’ van Spinvis. Voor openbare bibliotheken bedachten ze de app Wolk om gedichten dichter bij de beleving van jongeren te brengen.

Lees hier het artikel in de Volkskrant.

Alles is

Gepubliceerd door Poetry Affairs

Poetry Affairs is uitgever van online magazines en minimagazines. Zie ook www.mugzines.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s